top of page

Veelgestelde vragen

Heb ik een doorverwijzing van een huisarts nodig? 

Doorgaans wordt u voor uw klacht doorverwezen door de huisarts of specialist die u heeft onderzocht. Mede a.d.h.v. de medische informatie in uw verwijsbrief kan de kinesitherapeut een behandelplan opstellen en kan er tijdens de behandeling eventueel overlegd worden met uw arts.

Wat is de procedure voor nieuwe patiënten? 

Luisteren naar de patiënt is van cruciaal belang. Daarom bespreken we steeds eerst uw huidige klacht, maar kijken we ook naar uw (medische) voorgeschiedenis. Op die manier willen we een zo volledig mogelijk beeld krijgen. Vervolgens bespreken we samen de gepaste manier van behandelen en de frequentie van de therapie.
Bij een eerste afspraak hoort ook administratie, dus breng zeker uw identiteitskaart, een kleefbriefje van de mutualiteit en de verwijsbrief van uw arts mee.

Wat als ik verhinderd ben en niet aanwezig kan zijn op mijn afspraak? 

Mocht er door overmacht een reden zijn waarom u de afspraak moet verzetten of annuleren, dan kan dit kosteloos als u dit minimaal 24 uur van tevoren communiceert. Annuleert u laattijdig, dan wordt de gemiste afspraak alsnog aangerekend. 

Zijn huisbezoeken mogelijk?

Indien het voor de patiënt, omwille van verminderde mobiliteit, niet mogelijk is om zich verplaatsen, voeren wij ook huisbezoeken uit. Echter heeft behandeling in de praktijkruimte de voorkeur, gezien de aanwezigheid van professioneel materiaal. 

Huisbezoeken zijn enkel mogelijk in regio Zwijndrecht-Burcht-Linkeroever. Contacteer ons gerust voor meer informatie. 

bottom of page